Het belang van een SSL-verbinding

Het belang van een SSL-verbinding
HTTPS2

Het beveiligen van je website met een SSL-verbinding is van essentieel belang. Niet alleen omdat er steeds meer virussen en hackers actief zijn, maar ook omdat Google het meeneemt in de ranking van de organische zoekresultaten. Websites met een beveiligde verbinding, hebben een streepje voor op websites zonder deze beveiligde verbinding.

Niet iedere website is veilig!

Het is vanzelfsprekend dat we onze gegevens achterlaten op het internet. Maar wat gebeurt er eigenlijk met onze gegevens? Wanneer je gegevens invoert op een onveilige website kunnen deze in verkeerde handen terecht komen. Als beheerder van een website ben je verantwoordelijk voor de gegevens van je bezoeker en moet je een eventueel datalek melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Een veilige website zorgt er echter voor dat gegevens van bezoekers op een veilige manier ‘versleuteld’ verstuurd worden.

HTTPS of SSL, wat is dat?

Een goed beveiligde website maakt gebruik van een SSL-verbinding. Dit kun je zien wanneer er in de adresbalk een extra S staat: https:// i.p.v. http//, of aan het slotje dat voor het internetadres staat. HTTPS (HyperText Transfer Protocol Secure) zorgt ervoor dat gegevens van bezoekers versleuteld verstuurd worden naar de webserver van de website. Voor een beveiligde website met SSL-verbinding heb je een SSL certificaat nodig.

Een SSL-certificaat straalt vertrouwen uit bij je bezoekers. Dit kan een positief effect hebben op het gedrag van de bezoekers op je website. Dit positieve gedrag kan resulteren in meer aanvragen of aankopen op je website/webshop maar het zorgt ook voor een hogere organische score binnen Google.

Wij zoeken graag voor je uit welk type certificaat nodig is voor jouw website en helpen je graag bij het realiseren van een SLL-verbinding.

 

Neem contact op