Boemerang-effect haalt bedrijven uit de cloud

Boemerang-effect haalt bedrijven uit de cloud
boemerang-effect-cloud

De cloud is niet voor iedereen een oplossing. Veel bedrijven halen een workload terug uit de cloud, om ze terug on-premise te zetten.

Het valt niet te ontkennen dat de cloud er is om te blijven. Wel is er een grote groep bedrijven die terugkomen van een kale reis: workloads die ze eerder in de cloud hebben gezet, halen ze later weer naar hun on-premise infrastructuur. In een kleinschalige bevraging van onderzoeksbureau Pacific Crest Securities zei 62 procent van de Amerikaanse CIO’s dat ze al eens gedeeltelijk terugkeerden naar on-premise omdat de cloud niet de geschikte oplossing bleek.

Dit is het boemerang-effect, volgens Pacific Crest. Bedrijven kiezen ervoor om een cloudinfrastructuur op te starten, maar merken daarna dat de cloud geen passende oplossing betekent voor hun noden. Als een boemerang keren ze terug naar de eigen, fysieke infrastructuur.

Vooral bedrijven in de technologische sector en grote bedrijven met een omzet van meer dan 50 miljoen dollar, hebben het risico om ooit het boemerang-effect te ervaren. Zij hebben meer nood aan een on-premise optie en opteren vaker voor een hybride infrastructuur. Het feit dat sommige bedrijven op hun stappen terugkeren, bevestigt dat de cloud geen one-size-fits-all-oplossing is, volgens het rapport van Pacific Crest. De nood aan een fysieke infrastructuur blijft voorlopig nog voortbestaan, hoewel de trek naar de cloud een niet te stoppen beweging is.

Bron: Smartbiz