Driekwart van Nederland ergert zich aan traag internet

Driekwart van Nederland ergert zich aan traag internet
Cloud traag op gang Benelux

Snelheid is nog steeds hét zwakke punt punt van internet. Vooral bij thuiswerken, het streamen van muziek of films en online TV of video kijken ergeren gebruikers zich aan een slome verbinding. Ruim driekwart van de Nederlanders zich er aan.

Behalve een trage verbinding ondergraven de volgende zaken het internetplezier: een wegvallende verbinding (22%), pop-ups die te pas en te onpas verschijnen (20%) en spam (19%). Dat concludeert onderzoekbureau Multiscope uit een rondvraag onder ruim 1.000 Nederlanders in opdracht van glasvezelprovider Reggefiber.

Mannen en vrouwen blijken andere eisen te stellen als het gaat over de snelheid van hun internetverbinding. Mannen vinden het vooral belangrijk om een snelle verbinding te hebben als zij thuiswerken, terwijl vrouwen met name tijdens een ontspannen avondje online TV kijken vlot internet willen. Beide groepen vinden het overigens niet zo’n probleem als de verbinding tijdens het bijhouden van social media niet optimaal werkt.

Wanneer er sprake is van een verbinding die te wensen overlaat, doet bijna twee derde van de respondenten niets en wacht gewoon tot het probleem vanzelf is opgelost. 23 procent moppert op het betreffende apparaat. Anderen proberen de tijd te doden met het halen van eten of drinken (14%), een bezoek aan het toilet (10%) of het erbij pakken van een ander apparaat om het daarmee te proberen (11%).

Bron: Automatiseringsgids