Een goede ICT manager is op het ergste voorbereid

Een goede ICT manager is op het ergste voorbereid
Gang kast wit aangepast nieuwsbericht

Stroomstoring, diefstal, computervirus, brand, vocht en stof: slechts enkele risico’s die tot dataverlies kunnen leiden.

Vraagt u zich wel eens af hoelang uw organisatie zonder data kan en hoeveel data u eventueel kwijt mag raken? Vaak hebben organisaties geen idee wat hiervan de financiële gevolgen zijn. Wat gebeurt er als de de kosten voelbaar worden door verloren data na een stroomstroring? Meer dan de helft van de bedrijven gaat failliet na ernstige calamiteiten. Het is daarom cruciaal om een goede data-oplossing te implementeren.

Bedrijven die niet graag voor verrassingen staan hebben doorgaans een calamiteitenplan voor het geval zich één van de risico’s voordoet. Dit plan heeft echter meestal geen betrekking op de ICT faciliteiten bij een calamiteit. Ready4IT kijkt graag samen met u wat de gevolgen voor uw organisatie zijn wanneer zich een calamiteit voordoet. Zorg er met de juiste combinatie van maatregelen, procedures en planning proactief voor dat belangrijke bedrijfsprocessen geen gevaar lopen.

Samen met u kijken onze adviseurs wat de risico’s zijn voor uw organisatie. Op basis daarvan geven we een advies waar u iets mee kunt. Een mogelijke voorzorgsmaatregel is de data onder te brengen in een datacenter. Een aantal van onze klanten maakt hier al gebruik van.

Bent u benieuwd naar de risico’s die uw bedrijf loopt bij een stroomstoring, computervirus of brand? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.