Einde ondersteuning Windows 8 komt nu echt in zicht

Einde ondersteuning Windows 8 komt nu echt in zicht
windows-8

Gebruikers van Windows 8 hebben nog slechts enkele maanden om over te stappen naar Windows 8.1. Daarna krijgt het besturingssysteem geen veiligheidsupdates meer.

Op 12 januari 2016 krijgt de originele versie van Windows 8 zijn laatste aanpassing. Daarna moeten de gebruikers overstappen naar Windows 8.1 (Update 1) om veilig te blijven of gelijk verder migreren naar Windows 10, signaleert Computerworld.

De datum van de laatste update voor Windows 8 is al twee jaar bekend, nadat Microsoft bij de introductie van Windows 8.1 duidelijk maakte, deze versie als de langetermijnversie te beschouwen.

Microsoft verwijst naar de praktijk bij eerdere versies van het Windows-besturingssysteem. Na het uitbrengen van een Service Pack kregen gebruikers ook nog 24 maanden de tijd om de aanpassingen aan te brengen in hun eigen versie. Hoewel Windows 8.1 officieel geen Service Pack is, hanteert het bedrijf toch dezelfde regels.

Overigens zijn er nog maar relatief weinig gebruikers van de originele Windows 8-versie. Volgens de laatste statistieken van Net Applications heeft deze versie nog een marktaandeel van 3,6 procent. Inmiddels staat Windows 8.1 op 12,9 procent van alle pc’s.

Bron: automatiseringsgids