Grote Windows 10-update op 11 april

Grote Windows 10-update op 11 april
Windows 10 installeren

Microsoft brengt de volgende grote update voor Windows 10 op dinsdag 11 april uit. Het gaat om één van de grootste updates voor de nieuwe Windowsversie tot nu toe.

De update is gratis voor alle Windows 10-gebruikers, meldt Microsoft in een blog. Het nieuwe Paint 3D laat gebruikers voorwerpen in 3D tekenen, die bekeken kunnen worden met de Microsoft HoloLens of andere mixed reality brillen.

Naast de totaal vernieuwde versie van Paint bevat de update ook de nieuwe Game Mode. Tijdens het gamen schakelt die modus alle kracht van de pc naar de game, zodat die zo soepel mogelijk draait. Met Beam kunnen gamers beelden van hun spellen voortaan livestreamen.

Een andere nieuwe feature is Night Ligh, die de hoeveelheid blauw licht terugschakelt naarmate het buiten donkerder wordt. Hierdoor zouden gebruikers minder moeite hebben met in slaap vallen na computergebruik.

Veiliger en meer privacy

De Creators Update moet ook voor verbeteringen op het gebied van veiligheid en privacy zorgen. Zo zorgt de update voor 35 procent kleinere updates en heeft Microsoft verschillende privacy-opties toegevoegd om aan de kritiek van consumentenorganisaties en toezichthouders tegemoet te komen. Zo krijgen gebruikers tijdens de installatie van de update de mogelijkheid om hun privacy-instellingen aan te passen.

Een nieuwe beveiligingsfunctie zorgt er bovendien voor dat Windows 10-computers automatisch op slot gaan wanneer de smartphone van de gebruiker van de computer vandaan beweegt. Die functie werkt zowel met Windows Phone, Android als iOS.

Voortaan kunnen gebruikers na de update instellen dat er alleen apps uit de Microsoft Store kunnen worden geïnstalleerd. Standaard staat deze optie echter uitgeschakeld. Tot slot is er een Windows Defender Security Center opgenomen in de update.

Later dit jaar volgt een tweede grote update voor Windows 10, bevestigde Microsoft vorige maand.

Bron: Automatiseringsgids