Microsoft start jacht op illegale kopieën Windows en Office

Microsoft start jacht op illegale kopieën Windows en Office
Microsoft jacht illegale kopieën Window en Office

Microsoft heeft de rechter gevraagd om mogelijkheden voor het opsporen van de daders die in de afgelopen drie jaar duizenden kopieën van Windows 7 en Office 2013 hebben geactiveerd met valse productsleutels.

De registraties vonden plaats vanaf een IP-adres dat is uitgegeven door de Amerikaanse kabelmaatschappij Comcast. Microsoft wil nu van de rechter een bevel aan Comcast om de abonneegegevens die zijn gekoppeld aan dit IP-adres te overhandigen.

De productsleutels zijn gestolen uit de toeleveringsketen van Microsoft, werden vaker gebruikt dan is toegestaan, waren eigenlijk van iemand anders of werden gebruikt buiten de geografische regio waarvoor ze bedoeld waren, meldt Computerworld. Productsleutels zijn codes van 25 karakters en bedoeld om een koppeling te maken tussen een softwareproduct en de hardware waar deze op draait. Ze vormen een essentieel onderdeel van Microsoft strategie om softwarepiraterij tegen te gaan. Hoe het kan dat de betreffende sleutels anders werden gebruikt dan Microsoft toestaat, vermeldt het verhaal niet.

Microsoft heeft op verschillende manieren getracht de overtreders te achterhalen, maar is daar niet in geslaagd, stelt het bedrijf in een verklaring aan de rechtbank.

En lees meer over softwarelicenties:
Vijf veelgestelde vragen over softwarelicenties
Nog vijf veelgestelde vragen over softwarelicenties

Bron: Automatiseringsgids