Systemen langer en vaker uit de lucht

Systemen langer en vaker uit de lucht
Downtime

Het aantal incidenten waarbij systemen uit de lucht gaan is in 2015 toegenomen. Bovendien is de downtime per incident langer dan in 2014.

Dat blijkt uit onderzoek van Vanson Bourne in opdracht van Veeam Software. Hiervoor werden 1140 IT-beslissers uit grote organisaties wereldwijd bevraagd.

Een grote organisatie krijgt per jaar gemiddeld 15 keer te maken met ongeplande downtime. In 2014 was dat nog 13 keer per jaar. Bovendien is de duur van de downtime van een bedrijfskritische applicatie gestegen van 1,4 naar 1,9 uur. De kosten hiervan zijn in 2015 gestegen tot 16 miljoen dollar per organisatie, wat 6 miljoen meer is dan in 2014.

De gemiddelde kosten van een uur downtime bedragen volgens dit onderzoek 80.000 dollar als het een bedrijfskritische applicatie betreft. Dataverlies als gevolg van de downtime kost gemiddeld 90.000 dollar per uur.

Nog afgezien van de 16 miljoen aan kosten die een bedrijf heeft aan downtime, kan dit ook leiden tot een negatieve invloed op het vertrouwen van de klant en de integriteit van het merk. De systemen zijn daardoor domweg niet altijd beschikbaar, wat de eigen medewerkers maar ook de klanten hindert.

Lees ook ons artikel Zo vermijd je downtime voor je bedrijf met 5 tips voor zo weinig mogelijk downtime.

Bron: Automatiseringsgids