Windows 10-gebruiker haalt neus op voor Edge-browser

Windows 10-gebruiker haalt neus op voor Edge-browser
Microsoft-Edge-Windows10-Browser

Windows 10-gebruikers negeren de nieuwe Edge-browser die Microsoft in de plaats van Internet Explorer heeft geïntroduceerd met Windows 10.

Windows 10 zelf is een groot succes, blijkt uit de cijfers die Microsoft gisteren presenteerde. Inmiddels zijn zo’n 110 miljoen computers voorzien van het nieuwe besturingssysteem. Dat kan niet worden gezegd van de gloednieuwe browser Edge. Slechts een op de tien Windows 10-gebuikers kiest regelmatig voor Edge om het internet te bezoeken.

Microsoft zette Edge voor de officiële introductie van Windows 10 neer als het afscheid van de vaak verguisde maar veelgebruikte Internet Explorer-browser. In de topdagen had Internet Explorer en marktaandeel van tegen de 60 procent. Edge zou aan de bezwaren tegen Internet Explorer tegemoet komen en bovendien een nieuw tijdperk inluiden vanwege de hoge prestaties en nieuwe functionaliteiten als de mogelijkheid notities te maken in de browser en een speciale leesstand.

Vlak na de introductie van Windows 10 leek Microsofts wens dat Edge de plek van Internet Explorer moeiteloos zou overnemen, bewaarheid te worden. Als snel gebruikte 16 procent van de Windows 10-gebruikers Edge, volgens marktonderzoeker Quantcast, meldt Computerworld. Maar inmiddels is dat percentage teruggezakt naar 12 procent. In de totale browsermarkt haalt Edge net een magere 2,4 procent, volgens de statistieken van Netmarketshare. De grote winnaar lijkt Googles Chrome-browser. Volgens Quantcast heeft iets meer dan 70 procent van de Windows 10-gebruikers Chrome als favoriete browser. Dat percentage ligt zelfs hoger dan het gebruik van Chrome op Windows 7- en 8-computers.

Een vaak gehoorde klacht is het gebrek aan handige plug-ins bij Edge. Andere klachten zijn de instabiliteit en problemen die de browser heeft met sommige websites die in andere browsers goed werken.

Bron: Automatiseringsgids