Windows 10 hoog op agenda bedrijfsleven

Windows 10 hoog op agenda bedrijfsleven
Microsoft-Explains-Why-It-Takes-So-Long-to-Get-Windows-10-Builds-475330-2

Van de Europese organisaties heeft 47 procent plannen om Windows 10 op de werkvloer te introduceren. Dit blijkt uit onderzoek van Matrix42, softwareleverancier van werkplekbeheeroplossingen, onder ruim 1000 Europese bedrijven.

Organisaties hebben de ambitie om op korte termijn aan de slag te gaan met de migratie. Zo geeft 53 procent van de organisaties die willen overstappen aan dit voor het einde van 2016 in gang te gaan zetten. 25 procent wil dit zelfs in 2015 al afgerond hebben.

Zorgen om compatibiliteit

Ondanks dat veel organisaties plannen hebben voor een migratie, maken zij zich ook zorgen over mogelijke ‘hickups’. Als er iets misgaat met een paar honderd werkplekken is het leed namelijk niet te overzien. Zo’n 30 procent is bezorgd over compatibiliteit van software en één op de vier verwacht dat er te veel tijd en geld in het proces gaat zitten. Ook maken de beheerders zich zorgen over de match tussen Windows 10 en hun hardware. 18 procent is bang om in de knel te komen.

Langzaam overstappen

Eén op de drie organisaties kiest voor een gefaseerde aanpak en doet de uitrol van Windows 10 afdeling voor afdeling. Een kwart (24 procent) zegt te faseren door het besturingssysteem alleen op nieuwe of vervangende hardware te installeren.

Bron: Automatiseringsgids