Office 365: Back-up!

Office 365: Back-up!

Microsoft maakt voor mij als Office 365 gebruiker een back-up van al mijn data in de cloud, toch?!

Veel gebruikers en bedrijven denken dat met het gebruik van Office 365 een back-up niet langer nodig is, toch ligt dit anders. We vertellen u graag meer.

We maken onderscheid tussen bewaartermijnen binnen Office 365 en back-up: De bewaartermijnen binnen Office 365 zijn er puur om te voldoen aan (wettelijke) retentietermijnen (wanneer u bijv. persoonsgegevens verwerkt), waarmee de kans op het verlies van uw data wordt verkleind. De standaard prullenbakken en versiegeschiedenis bieden echter beperkte beveiliging tegen dataverlies. Bestanden of gebruikers die permanent verwijderd worden kunnen met de mogelijkheden die Office 365 biedt niet worden teruggehaald. Een back-up zorgt ervoor dat uw bestanden in het geval van online bedreigingen, zoals malware en virussen, maar ook bij interne beveiligingsrisico’s, zoals het (per ongeluk) verwijderen van bestanden en/of gebruikers, veilig zijn.

Microsoft biedt krachtige services binnen Office 365, en zorgt voor de infrastructuur, maar niet voor een uitgebreide back-up van uw Office 365-gegevens. In Office 365 bent u zelf eigenaar van uw data, u bepaalt wat er mee gebeurt, en u bent daarom ook zelf verantwoordelijk om stil te staan bij de back-up van uw data.

Een moderne organisatie kan niet meer zonder hun data komen te zitten, een goede back-up oplossing is daarom niet alleen nodig voor uw gegevens, maar ook voor uw bedrijfscontinuïteit.
Neem contact met ons op dan zorgen we dat ook uw digitale bestanden veilig zijn!

DEEL DIT ARTIKEL:
Facebook
Twitter
LinkedIn
GESCHREVEN DOOR
Hendrik Morella
VOLG READY4IT
× Hoe kunnen wij u helpen?