Vloeiende verbindingen en nieuwe apparatuur

Deze klant in de gas- en olie-industrie zocht een ICT-partner die hun ICT-netwerk eens onder de loep nam. Naast de verhuur van werkmateriaal levert men bijpassende diensten. De klant had behoefte aan een professioneler netwerk voor hun uiteenlopende werkzaamheden.

Hun ICT-omgeving was vrij standaard. Alle apparaten zaten in één netwerk. Hier zijn in de loop der tijd steeds meer systemen aan toegevoegd. Waaronder een eigen server, camera- en alarmsystemen, maar ook de telefoons en gasten maakten gebruik van hetzelfde netwerk.

Bellen via de app

In de werkplaats is elke dag een medewerker die telefoondienst heeft. Met de vaste telefonie werkte dat niet goed en efficiënt. Er werd gebruik gemaakt van een basisstation met handsets. Het bereik was onstabiel en niet toereikend. Of Ready4IT een oplossing had?

Nu ligt in de werkplaats een mobiel toestel, deze maakt gebruik van het bedrijfsnetwerk. Daarmee wordt via een app gebeld. Dit zorgt voor een stabiele verbinding. Er wordt gebeld via wifi of 4G. De medewerker kan de telefoon nu uiteraard ook meenemen het terrein op, zo mist hij geen klanten meer.

Netwerksegmentatie

Er zijn een nieuwe router en nieuwe switches geïnstalleerd en er nu sprake van netwerksegmentatie. Dat betekent dat diverse zaken een eigen netwerk hebben gekregen. Denk aan het onderscheid tussen het bedrijfsnetwerk en een gastennetwerk. Ook heeft het bedrijf een managementnetwerk waar de netwerkapparatuur op aangesloten is.

Om altijd een stabiele internetverbinding te hebben, is een 4G back up verbinding met een failover bijgeleverd. Dat betekent dat wanneer de verbinding wegvalt er automatisch overgeschakeld wordt naar de back up verbinding. Als de verbinding hersteld is, schakelt de failover ook automatisch weer terug. 

WIJ ZIJN DE BESTE IN WAT WE DOEN

Onze visie is om klanten te helpen bij het bereiken van hun doelen door middel van het toepassen van de nieuwste technologieën en het implementeren van de beste praktijken op het gebied van IT-consultancy. We streven ernaar om onze klanten te voorzien van oplossingen die de efficiëntie verbeteren, de kosten verlagen en de waarde van hun bedrijf vergroten.

Ons team van deskundige consultants heeft jarenlange ervaring en diepgaande kennis van de nieuwste technologieën en trends in de IT-sector. We bieden een breed scala aan diensten, waaronder strategische planning, systeemintegratie, softwareontwikkeling, data-analyse en beveiligingsadvies.

Tevreden klanten
0 +
Hulpmiddelen
0 +
Jaren actief
0 +
Projecten afgerond
0 %

PROJECTEN READY4IT

BEKIJK ONZE PROJECTEN

PROJECT

PROJECT

PROJECT

PROJECT

PROJECT

PROJECT

WAT KLANTEN OVER ONS ZEGGEN

Karin Niers-Lubbers Zorggroep Vitez

Wij schakelen Ready4IT in bij alle vragen en benodigdheden rondom automatisering en telefonie. Zij beheren onze automatiseringssystemen en geven 24-uurs ondersteuning. Goed advies over alle zaken rondom automatisering en telefonie. Men weet wat we doen en waar onze behoeftes en knelpunten liggen rondom dit thema. Een plezierige samenwerking. Behulpzame en vriendelijke medewerkers.

Martin Schoemaker MET creatie + communicatie

Ready4IT is voor mij een betrouwbare en proactieve partner. Vragen worden altijd snel beantwoord. Niet via een onpersoonlijk ticket-systeem, maar gewoon met een telefoontje. Dat vind ik prettig. En als er een keer een probleem is, wordt dat snel opgelost. Ik ben erg tevreden over onze samenwerking.

Hans Kardol Excimp

De samenwerking tussen Excimp en Ready4IT bestaat al sinds de oprichting van Ready4IT. Ready4IT verzorgt ons volledige (en zeer complexe) netwerkbeheer en uitgebreid serverpark. Onze bijzondere situatie met een kantoor in Californië en klanten over de hele wereld in veel verschillende tijdzones wordt soepeltjes opgevangen. De daaruit voortvloeiende soms zeer dringende vraag naar ad-hoc service op onmogelijke momenten wordt moeiteloos en begripvol beantwoord. Ready4IT heeft een netwerk van specialisten om zich heen die indien nodig worden ingezet voor de complexere zaken. Dankzij Ready4IT kunnen wij zonder zorgen over hardware, servers, netwerken of verbindingen wereldwijd zaken doen.

Pieter van der Houwen Van der Houwen Recruitment

Mijn ervaringen met Ready4IT zijn zeer positief. Ze zijn duidelijk, direct in hun communicatie en reageren snel op vragen van onze kant. Ook de deskundigheid is goed en ze denken goed mee om eventuele problemen op te lossen. Dit in combinatie met een gunstige prijsstelling maakt dat wij overall zeer tevreden zijn.

Douwe van Hoogen Assurantiën & Makelaardij Van Hoogen

Ready4IT levert onze cloud werkplekken met o.a. Office en branchspecifieke software. Onze ervaringen zijn tot nu toe uitstekend. Wij beoordelen de dienstverlening met ruimschoots een 8.

Martijn Ellerie Ellerie TTT

Wij hebben drie activiteiten onder één dak: een taxibedrijf, tweewielerzaak en tankstation. Omdat wij dagelijks druk zijn met deze bezigheden, en de meeste processen waaronder het aansturen van de taxi’s en onze websites voor de fietsen geautomatiseerd zijn, willen wij een solide partner voor het onderhouden van het netwerk en leveren van hardware. Ready4IT heeft zich reeds bewezen al jaren betrouwbare partner in deze te zijn!

WIJ HELPEN U GRAAG

× Hoe kunnen wij u helpen?